Spoštovani!

 

V Športni zvezi Maribor danes prirejate soočenje županskih kandidatov o razvoju športa v Mariboru. Soočenje na Facebooku promovirate s sloganom V ring postavljamo 4 kandidate za župana MOM, na spletni strani pa tudi z dodatkom, da predstavitev vizij omogočate vsem.

 

V vabilu, ki sem ga prejela šele v petek popoldne, 2. novembra, čeprav ste dogodek na spletu najavili že 17. oktobra, piše, da boste osrednjo razpravo izpeljali v krogu štirih kandidatov, katerim zadnje javnomnenjske raziskave kažejo največ možnosti za zmago. Zapisali ste tudi, da ste kot osnovo za izbor kandidatov vzeli rezultate raziskav medijske hiše BK TV in agencije Parsifal. Na soočenju pa naj bi vsi kandidati imeli možnost kratke predstavitve svojih vizijin pogledov na razvoj športa v Mariboru.

 

Namen predvolilnih soočenj je celovito posredovanje vseh relevantnih političnih in drugih informacij, ocen in mnenj, ki omogočajo volivcem, da po svoji vesti in zmožnostih presojajo ustreznost volilnih programov posameznih kandidatov. Kandidati moramo imeti možnost enakovredne predstavitve, kar z obliko soočenja, kot ga načrtujete, niti ne poskušate doseči.

 

Kandidatom, ki ne bomo sodelovali v soočenju, ampak nam boste le dodatno omogočili predstavitev svojih stališč, kot imate zapisano v eni izmed objav na vaši FB strani, ne boste dali možnost enakovrednih predstavitev svojih pogledov na razvoj športa v občini. Tam bomo le v funkciji statistov, katerih naloga bo zagotoviti legitimnost in pridih verodostojnosti soočenja.

 

Športna zveza Maribor je krovna organizacija na področju športa v Mariboru, ki promovira, združuje in povezuje mariborski šport. Opravlja tudi nekatere naloge v zvezi z izvajanjem športnih programov, ki se financirajo iz proračuna Mestne občine Maribor (28.500 evrov leta 2017). Oblika soočenja, kakršnega organizirate, zagotovo ni oblika združevanja in povezovanja. Prej gre za promocijo zveze in morebiti tudi enega izmed županskih kandidatov, nenazadnje je vaš predsednik sodeloval pri izdelavi njegovega volilnega programa. Športna zveza tudi ni medij v privatni lasti, ki soočenja organizira v skladu z lastno uredniško politiko in na podlagi ankete lokalne medijske hiše, ampak je krovna organizacija na področju športa v občini. In od takšne organizacije, če se že odloča za organizacijo soočenj, je pričakovati enakopravno obravnavo vseh kandidatov.

 

Ker enakopravna obravnava kandidatov, naših volilnih programov in stališč ni zagotovljena, temveč se bo promoviralo zgolj štiri kandidate, ostalim pa je namenjena funkcija statistov, ki naj zagotovijo legitimnost in verodostojnost, v takšnem »soočenju« ne morem sodelovati.

 

 

  Pridružite se mi.

 

 

 

DOMOV AKTUALNO KONTAKT ZASEBNOST

© Copyright Melita Petelin 2018