Na Radio City smo bile kandidatke za županjo povabljene, da povemo, zakaj bi bilo Mariboru bolje, če bi (znova) imel žensko za županjo.

Izjava.

V Mariboru se zadnjo desetletje preveč ukvarjamo s slabimi odločitvami, škandali in sumi korupcije ter kaznivimi dejanji dveh moških in njunih ekip. Moških, ki razdvajata prebivalce in v mesto vnašata nemir. Medtem pa občina nazaduje, razvoj peša, širi se apatija, dobri kadri pa bežijo tja, kjer je boljša perspektiva.

 

 

S sodelavci smo pripravili program za razvoj Maribora, ki ga bomo lahko uresničili samo s sodelovanjem vseh deležnikov, od univerze, gospodarstva, kulture, nevladnih organizacij, do javne uprave in političnih strank ter list, še zlasti pa aktivnih občank in občanov. Prepričana sem, da bom kot ženska povezovalna in mediatorka med različnimi interesi. Delovala bom v dobro vseh.

 

Od leta 1789, ko je bil izvoljen prvi mariborski župan, sta do danes našo občino vodili le dve ženski – Vera Kolarič in Magdalena Tovornik. Bodimo spet Maribor in ponovno izvolimo žensko.

.

 

 

  Pridružite se mi.

 

 

 

DOMOV AKTUALNO KONTAKT ZASEBNOST

© Copyright Melita Petelin 2018